четвъртък, 28 януари 2010 г.

Няма затруднения в движението на влаковете въпреки зимната обстановка

Железопътния транспорт функционира нормално при зимни условия

Няма закъснения на влакове, причинени от интензивните снеговалежи през изминалата нощ, сочи справка на LKOFORUM.COM в информационните масиви на "БДЖ - ЕАД". Към момента влаковете от/за основните направления се движат по график без смущения в експлоатационната обстановка. Заминаващите и пристигащи влакове на гара Варна са без закъснения, в Бургас също приемат и изпращат влакове по график, София и Пловдив също не отчитат закъснения на влакове във вътрешно съобщение. На гара Мездра очакват с 30 мин. да пристигне международния влак №462 от Кулата за Русе и Букурещ, като причината за закъснението е изчакване на връзка с друг влак.

От БДЖ са взели мерки, всички пътнически композиции да бъдат предварително отоплявани в гарите, от които заминават с цел повишаване комфорта на пътуващите. Завишен контрол на техническото състояние на композициите се наблюдава в гара София, където преди дни бе допуснат вагон с неизправно отопление в състава на бърз влак за Русе.

За повече информация относно закъснения на влакове, цени на билети, налични места и промени в графика, може да се обърнете към градските ЖП бюра или да се осведомите на сайта на БДЖ - ЕАД на адрес www.bdz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар