неделя, 24 януари 2010 г.

Железницата отново в капана на зимата

Заради студа и скъсана контактна мрежа, влакът от Варна закъсня с 320 минути

Вчера отново бе напрегнат ден за стотици пътници и още толкова железничари, които станаха жертва на сибиските студове, обхванали България. Заради скъсване на контактна мрежа, вчера закъсняваха влаковете от Варна и Бургас средно с около 100 минути. Влак, пътуващ по линията Русе - Каспичан - Бургас пък попадна в пряспа и закъсня с около 500 минути. Железничарите през целия ден работиха усилено за отстраняване на повредите и възстановяване движението на влаковете. Очаква се постепенно нормализиране на обстановката и преминаване към нормална експлоатация в зимни условия.

Въпреки инцидентите, случили се вчера, опасност за пътуващите няма, а съставите, престояли в гарите са отоплявани непрекъснато с цел да не бъде нарушаван комфорта на пътуващите. Взети са всички мерки за осъщесктвяване на връзки с други влакове във възелните гари.

Новинарския екип на LOKFORUM.COM ще следи постоянно обстановката и ще Ви информира своевременно.

Наш съвет е, ако сте решили да пътувате днес, то желателно е да използвате железницата, тъй като по основните автомобилни пътища се очакват заледявания както и струпване на колони от автомобили поради последния ден на уикенда. За информация относно движението на влаковете, свободни места и цени на билети, можете да се обърнете към ЖП гарите в населените места, в които живеете или да получите информация на адрес www.bdz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар