понеделник, 25 януари 2010 г.

Гръцката блокада напълни влаковете

Фермерските блокади стопиха приходите на автобусните первозвачи, международните влакове се пукат по шевовете. Международните влакове между София и Солун возят за 15 Евро при 20 дневна предварителна резервация.

Блокадата на гръцките фермери при границите с България стопи с 2/3 приходите на автобусните превозвачи по линиите между Гърция и България. Международните влакове, предлагащи пакетна услуга отиване и връщане на цена от 15 Евро между София и Солун отбелязват голям пътникопоток. Според железничари, такъв наплив е сравним само с дните около големите празници и през летния сезон, когато пътникообмена между двете държави е стотици пътници дневно.
___________________
Новинарския екип на LOKFORUM.COM съветва тези, които планират пътувания към южната ни съседка, да се насочат към услугите на железопътния транспорт. Влакове, заминаващи от София за Солун има всеки ден в 7:00, 17:05 и 22:30. За разписания, цени на билети, търговски оферти и др., свързани с международни пътувания между София и Солун/Атина, можете да се обърнете за информация на телефон 02/932-33-33 или на сайта на БДЖ-ЕАД www.bdz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар