неделя, 21 февруари 2010 г.

Представено бе списание "Железопътен моделизъм"

Най - новата железопътна медия бе представена вчера на официален коктейл, провел се във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". На коктейла присъстваха и официални гости, сред които посланника на Италианската Република, Изпълнителния директор на ИА "Железопътна администрация" и видни специалисти в областта на ЖП транспорта.

Председателят на Сдружение "Български Локомотивен Форум" е част от редакционната колегия на новото железопътно издание и това бе един от поводите да бъде поканен на мероприятието, на което пред официалните гости бяха демонстрирани част от възстановените от Сдружение "ЖП моделисти" модели на подвижен ЖП състав в мащаб 1:32. Една от атракциите на мероприятието бе и макета на старата ЖП гара Казанлък, който бе представен пред гостите. Модела на гарата е изработен по оригиналните архитектурни чертежи и ще стане част от постоянната експозиция на Сдружение "ЖП моделисти".

Списание "Железопътен моделизъм" е насочено към железниците и материалите, свързани с ЖП моделизма. В него ще бъдат представяни различни техники за макетиране, представяне на модели и фирми, предлагащи модели и консумативи за макетите, както и публикации на ЖП тематика, свързани с новости от железниците у нас и по света, както и технически публикации, представени на достъпен език за широкия кръг от читатели, към които ще е насочено четивото.

В рамките на мероприятието, Председателят на Сдружение "Български Локомотивен Форум" проведе разговори с Изпълнителния директор на ИА "Железопътна администрация" и Главния ревизор по безопасността в ДП "НКЖИ", на които бяха обсъдени основните проблеми, стоящи пред железниците у нас, както и средства за граждански контрол на железопътния сектор. Договорена бе среща, на която страните да подпишат меморандум за сътрудничество в областта на общите цели и дейности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар