вторник, 30 март 2010 г.

За шест месеца се прекъсва влаковото движение между Видбол и Видин

В периода от 1-ви април до 30-ти септември 2010 г. ще бъдат въведени временни промени в движението на всички пътнически и бързи влакове на „Български държавни железници” ЕАД, които пътуват от и към Видин. Причината за изменението в графика на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в участъка между гарите Видбол и Видин във връзка с изграждане на прилежащата жп инфраструктура към Дунав мост 2 (Видин – Калафат).

По тази причина пътническите и бързите влакове, които пътуват до гара Видин, ще се движат през периода на ремонта по съкратен маршрут само до гара Видбол. В обратното направление, пътническите и бързите влакове, които обичайно тръгват от гара Видин, ще заминават от гара Видбол по досегашното си разписание.

За удобство на клиентите на железопътния превозвач, които ползват тези влакове, ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците в участъка между гарите Видбол и Видин. Информация за разписанието на автобусите е поставена в гарите Видбол и Видин. Поради отдалеченост на пътната инфраструктура автобусите няма да обслужват спирка Слана бара.

За подробна информация клиентите на „Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар